Studenten & schoolverlaters

De nieuwste iPhone, een vliegticket naar de zon of misschien wel sparen voor een eerste wagen? Als student kan je altijd wel extra zakgeld gebruiken! Bij Forum Jobs zoeken we graag een leuke studentenjob voor je, zo ééntje die mooi op jouw cv staat.

Schrijf je snel in en wie weet check je binnenkort in op Ibiza met je coole iPhone. En misschien blijft er nog wat geld over om je vrienden op een rosé te trakteren.
We hebben studentenjobs voor arbeiders en bedienden.

Studenten & schoolverlaters

Hoe werkt het?

Je online inschrijven is piece of cake! Je hebt alleen je rijksregisternummer nodig. Je geeft ons de periode door waarin je beschikbaar bent en wij gaan onmiddellijk aan de slag!

Ben je al ingeschreven, dan ga je best langs in één van onze Forum Jobs kantoren voor een update van je inschrijving.

Schrijf me in

Wie mag werken als jobstudent?

Je mag werken als jobstudent als je hoofdactiviteit studeren is. Dat betekent dat de meerderheid van je tijd besteed moet worden aan studeren. Als je 2 dagen in de week werkt terwijl je 3 dagen naar school gaat is er geen probleem.

Ben je afgestudeerd in juni? Dan mag je nog tot 30 september werken tegen de verminderde bijdragen. Stop je zelf met je opleiding en ga je niet verder studeren? Dan mag je niet meer als jobstudent werken.

We hebben steeds een heel aantal interessante studentenjobs in de portefeuille.

Forumjobs Jobstudent WHITE BG HIRES Mindermarge

Veelgestelde vragen

Als jobstudent mag je 600 uren per kalenderjaar werken aan verlaagde bijdrage. Je betaalt immers geen sociale bijdrage of bedrijfsvoorheffing, enkel een solidariteitsbijdrage. Dit is 2,71% op je brutoloon. Als jobstudent moet je ook belastingaangifte indienen. Als jobstudent is het belangrijk dat je zelf het aantal uren dat je gewerkt hebt bijhoudt. Controleer dit via 'Sudent@work'

De officiële cijfers zijn nog niet bekend gemaakt.

Je ontvangt je contract in je Adminbox. De Adminbox is een aparte mailing waar je het contract kan tekenen. Eerst maak je een code aan om je Adminbox te openen. Daarna maak je éénmalig een mandaat aan. Met deze mandaatcode kan je vervolgens je contracten ondertekenen in de Adminbox. Onthoud deze twee codes goed! Het is belangrijk dat je je contract altijd kan voorleggen op de werkplek. Via de Adminobx heb je het ter beschikking op je smartphone.

Je ontvangt je loonbrief in je eigen mailbox via E-post, een milieuvriendelijke manier om loonbrieven te versturen. Je ontvangt een automatische mail van E-post waarin je wachtwoord wordt vermeld. Hiermee kan je je loonbrief openen. Dit systeem staat los van de Adminbox.

Tijdens je tewerkstelling van 600 uren als jobstudent, is er recht op het groeipakket.

Werk je als student meer dan 600 uur per kalenderjaar, dan blijft het recht op het groeipakket behouden voor elke maand dat je minder dan 80 uur werkt.

Als je ziek wordt, verwittig je onmiddellijk zowel Forum Jobs als het bedrijf waar je tewerkgesteld bent. (Onmiddellijk = ten laatste een half uur voor aanvang van de arbeidsdag.) Verwittig ons telefonisch of per mail (niet per sms). Binnen de 48 uur moet je een medisch getuigschrift binnenbrengen bij jouw Forum Jobs kantoor.

Elk ongeval of bijna ongeval meld je onmiddellijk aan je rechtstreekse verantwoordelijke én aan Forum Jobs. Vraag de namen van eventuele getuigen van het ongeval om in de aangifte te vermelden.

Bezorg Forum Jobs zo snel mogelijk de volgende documenten, zodat wij de aangifte kunnen doen aan de arbeidsongevallenverzekering:

 • Geneeskundig getuigschrift (Een blancoversie krijg je van Forum Jobs)
 • Relaas van de gebeurtenis (Je ontvangt dit als je het ongeval meldt)
 • Doktersbriefjes
 • Andere kosten (apotheek, facturen, ect...)

Hoe sneller we de documenten ontvangen, hoe sneller het ongeval aanvaard zal worden.

Voor opstart onderteken je een werkpostfiche. Hierin worden afspraken gemaakt over de functie en de veiligheidsaspecten van jouw werkpost. Zorg ervoor dat je weet wat er in de werkpostfiche staat.

 • Draag alle werkkledij en andere persoonlijke beschermingsmiddelen op een correcte wijze.
 • Vraag voldoende uitleg & volg de instructies van jouw verantwoordelijke op de werkvloer.
 • Rapporteer elke gevaarlijke situatie of incident aan jouw verantwoordelijke én aan jouw Forum Jobs kantoor.

Als jobstudent mag je niet alle werkzaamheden uitoefenen. In de wetgeving is er een lijst van verboden werkzaamheden voor jongeren. Bij Forum Jobs volgen we deze lijst nauwgezet op en zullen we je dus nooit inschakelen voor één van deze verboden werkzaamheden. Toch vragen wij ook jouw waakzaamheid op de werkvloer. Wat mag je nooit uitvoeren als jobstudent?

 • Je mag nooit een gemotoriseerd voertuig besturen, ongeacht je leeftijd of je ervaring. Als jobstudent mag je nooit een heftruck of een landbouwvoertuig besturen.
 • Je mag nooit werken op een hoogte van meer dan 4 meter.
 • Je mag geen machinedefecten repareren (tenzij vermeld in jouw werkpostfiche).
 • Je mag nooit een andere functie uitoefenen dan beschreven in je contract of werkpostfiche.

Vind een Forum Jobs kantoor in jouw buurt

Ben je op zoek naar een kantoor? Vul jouw adres, postcode of gemeente in en laat ons de rest doen.