Verhalen

Werelddierendag

Wist je dat huisdieren goed zijn voor je gezondheid?
Ontdek de 7 redenen 🐾Blogbericht werelddierendag

1) Huisdieren verminderen eenzaamheid
Onderzoekers ontdekten dat oudere mensen met een huisdier vier keer minder kans hebben op het ontwikkelen van een depressie. Huisdieren maken je gelukkig, bieden structuur en verminderen gevoelens van eenzaamheid.

2) Huisdieren bevorderen lichamelijke activiteit

Een onderzoek wijst uit dat mensen met huisdieren een lager BMI hebben dan degenen zonder. Zij moeten ook veel minder naar de dokter. Bovendien dwingen huisdieren hun eigenaren tot beweging, vooral omdat ze regelmatig moeten worden uitgelaten.

3) Huisdieren stimuleren sociale interactie

Door een huisdier word je communicatiever. Zij dienen vaak als ijsbreker wanneer je in contact komt met anderen.4) Huisdieren verminderen stress
Uit een studie blijkt dat de aanwezigheid van een huisdier je bloeddruk kan verlagen. Mensen met huisdieren reageren minder sterk op stressvolle situaties in vergelijking met mensen zonder huisdieren.

5) Huisdieren verbeteren de slaapkwaliteit
De aanwezigheid van je huisdier verbetert je slaap. Huisdieren creëren een gevoel van comfort en veiligheid, wat resulteert in een betere nachtrust.

6) Huisdieren verbeteren je cardiovasculaire gezondheid

De verhoogde fysieke activiteit en stressvermindering die huisdieren bieden, verminderen het risico op overlijden door ziekten.

7) Versterkt immuunsysteem

Kinderen die worden blootgesteld aan huisdieren ontwikkelen een sterker immuunsysteem en hebben een verminderd risico op allergieën.