Verhalen

5 tips om je cv op te krikken!

Een cv is jouw visitekaartje, een toegangsticket tot een mogelijk sollicitatiegesprek!
De inhoud en de vormgeving moeten er dus knal op zitten. Hieronder vind je 5 tips om te scoren bij recruiters!

Forumjobs Arbeider TRANS BG HIRES

1. Keep it simple!
Een cv is een korte samenvatting van jezelf en dus geen roman! Beperk je tot de relevante zaken en de essentie. Schrijf kort en in bullet points. Je kan altijd nog meer uitleg geven tijdens een gesprek met de recruiter!

2. Jump out!
Bekijk altijd heel grondig de vacature waarvoor je solliciteert. Wat zijn de competenties/skills/ervaringen die nodig zijn voor de job? Heb jij deze troeven in huis? Noteer ze bovenaan op je cv, zodat dit meteen in het oog springt!

3. Introduce yourself

Stel jezelf even kort voor in enkele zinnen. Wie ben je en waar ben je naar op zoek? Zo is het voor de recruiter meteen duidelijk of jullie op dezelfde golflengte zitten.

4. What are your strenghts?
Heb je geen flauw idee over wat je op jouw cv moet zetten? Misschien ben je net afgestudeerd en heb je nog geen ervaring? No worries! Denk eens terug aan een vakantiejob die je deed, ervaringen van tijdens een groepswerk of van bij de jeugdbeweging. Waar blonk jij in uit? Of hoe zouden anderen jou omschrijven?

5. Picture perfect!

Het is altijd positief om een foto van jezelf op je cv te plaatsen, zodat de recruiter een nog beter beeld kan vormen over wie jij precies bent. Let wel op, en kies niet zomaar elke foto die je ook op Instagram zou plaatsen. Een foto in bikini of zwembroek is natuurlijk een no go!