Verhalen

Juli 2022 - Ieder team bevat deze collega’s, wie ben jij?

Een team is zoals een kleine familie: iedere collega is verschillend en uniek. Toch komen enkele persoonlijkheden bijna altijd terug. Als collega is het belangrijk dat je kan omgaan met deze verschillende karakters. Want teamspirit is een noodzakelijke factor in de goede werking van een team en de onderneming.

Ontdek hieronder de verschillende karakters en misschien herken je jezelf of een van jouw collega’s.

Beelden Blog 1356 x 920 px

De denker

Vaak de meest stressy persoon in de ruimte.

De denker is de meest logische en rationele denker van de groep. Deze collega is verantwoordelijk en stipt. Geen deadline die niet gehaald wordt. Soms moet je deze persoon er aan herinneren een break te nemen en adem te halen.

Het moedertje

Een beetje ziek? Verwacht een soepje op je bureau de volgende dag.

Deze persoon is het moedertje van de groep. Gevoelig, hartelijk en wekt vertrouwen. Deze collega zorgt voor harmonie in het team. Let op bij deze collega, deze persoon voelt zich soms snel persoonlijk aangevallen bij kritiek.

De dromer

Heb je soms pas na een uur door dat een van je collega’s ook aanwezig is? Dat is de dromer. Deze persoon heeft rust en afzondering nodig. Als hij deze krijgt, kan hij zich uren aan een stuk concentreren. Soms durft de dromer wel te veel in zijn eigen wereldje te leven. Dan is het aan iemand anders om de dromer weer met zijn voetjes op de grond te zetten.


De rebel

De persoon van wie je de stem als eerste hoort bij het binnenkomen. De creatieveling in het team. Deze persoon is zeer spontaan en goed in brainstormen. Hij heeft veel unieke ideeën en kan de sfeer goed verlichten. Bij problemen is de rebel wel de eerste om de eerste om zijn/haar mening te verkondigen.

Met deze verschillende persoonlijkheden een team vormen, lijkt een onmogelijke zaak. Toch is teamwork tussen deze profielen mogelijk. Verschillende situaties vragen nu eenmaal voor verschillende kwaliteiten.

Tag onder dit bericht je collega’s die je herkent in deze persoonlijkheden. Laat ze zelf raden wie ze zijn.