Verhalen

Heb jij al een vakantiejob?

Wist je dat jobstudenten dit jaar maar liefst 600 uren mogen werken?
In deze blog lees je waarom het een must is deze te benutten.

Heb jij nog geen vakantiejob voor deze zomer?
Niet getreurd! Forum Jobs helpt je graag verder.

Studenten & schoolverlaters | Forum Jobs

Afbeeldingen verhalen website 1

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN WERKEN ALS JOBSTUDENT?

1) Gunstig sociaal tarief

Als jobstudent betaal je verlaagde sociale bijdragen, waardoor je meer netto overhoudt dan bij een tewerkstelling zonder jobstudentencontract.

Ook voor jouw werkgever is het financieel interessant om jobstudenten in te schakelen.

2) Werkervaring opdoen:


Door te werken als jobstudent, leer je belangrijke vaardigheden zoals bijvoorbeeld timemanagement, teamwork, klantenservice en communicatievaardigheden. Deze vaardigheden zijn niet alleen nuttig voor je toekomstige carrière, maar kunnen ook je persoonlijke groei bevorderen.


3) Financiële onafhankelijkheid:

Laten we eerlijk zijn, als student is wat extra geld altijd welkom. Werken als jobstudent stelt je in staat om financieel onafhankelijk te zijn en je eigen uitgaven te bekostigen. Je kunt je collegegeld, boeken en sociale activiteiten betalen zonder volledig afhankelijk te zijn van je ouders of studieleningen.


4) Netwerkmogelijkheden:


Een ander voordeel van werken als jobstudent is de mogelijkheid om je professionele netwerk op te bouwen. Je ontmoet nieuwe mensen op je werkplek, waaronder collega's, managers en zelfs potentiële mentoren. Het opbouwen van deze professionele relaties kan deuren openen naar toekomstige kansen, stages of zelfs een fulltime baan na je afstuderen.