Nieuws

Jobdag Lano 25/04

Lano, de gerenommeerde tapijtenfabrikant uit Harelbeke en Forum Jobs bundelen de krachten en gaan op zoek naar nieuw talent!

Op 25 april organiseren we een gezamenlijke jobdag, gericht op het aantrekken van maar liefst 15 nieuwe werknemers. De afgelopen tien jaar kende Lano een indrukwekkende groei van 70 miljoen tot maar liefst 120 miljoen euro.

Dit is welkom positief nieuws uit de textielsector, die recent onder druk staat.
Hoe maakt Lano nu het verschil?

Blog Lano

Volgens Karel Lagast, CFO/HR-directeur van Lano, is het succes te danken aan een solide bedrijfsmodel dat gericht is op innovatie en duurzaamheid. "Lano, met zijn 75 jaar aan ervaring, onderscheidt zich door te investeren in groeiniches zoals kunstgras, sportgras en tapijten voor de hospitality en residentiële sector," legt Lagast uit. "We positioneerden ons als een wereldspeler in trendy sectoren zoals voetbal, padel, hockey en de hotelindustrie. Dankzij onze prestigieuze FIFA-certificering zijn we onder andere grasmatleverancier van voetbalclub Chelsea, Manchester City en FC Porto. Ook voor internationale hotelketens (zoals Crowne Plaza, Marriott, Holiday Inn) en de Belgische overheid (parlement) zijn we een gewaardeerde toeleverancier."

"Onze bewuste productiemethode richt zich op het leveren van hoogwaardige producten," vervolgt de heer Lagast. "We zijn ondernemend en gefocust op duurzaamheid en kwaliteit, en we blijven hierin investeren. Zo draagt onze productie van kunstgras bij aan het beperken van watergebruik en is een groot deel van onze producten 100% recycleerbaar. Ons wagenpark bestaat voor de helft uit elektrisch aangedreven voertuigen, gevoed door onze eigen zonnepanelen, waarmee we onze toewijding aan een duurzame toekomst bevestigen."

Als een toonaangevende werkgever in de regio heeft Lano 400 medewerkers in de vestiging in Harelbeke, waarvan 320 arbeiders en 80 bedienden. Het heeft ook 2 vestigingen in het buitenland (Forceville en la Rochelle). "We blijven trouw aan onze Zuid-Westvlaamse roots en behouden een familiale sfeer, ondanks onze internationale expansie," merkt meneer Lagast op. "Deze unieke combinatie van lokale identiteit en wereldwijde visie maakt van Lano een gewilde werkgever in de regio."

Om de groeidoelstellingen te bereiken, werken Lano en Forum Jobs nauw samen. Maxine Kerkhove, district manager bij Forum Jobs, benadrukt het belang van deze samenwerking: "Lano bewijst dat textielbedrijven een mooie toekomst hebben dankzij hun investeringen in groeiniches, duurzaamheid en een sterke lokale verankering.
Forum Jobs is trots om HR-partner te zijn van dit vooruitstrevende bedrijf."

Door de sterke groei en het naderende pensioen van enkele medewerkers, gaan Forum Jobs en Lano op zoek naar 15 nieuwe medewerkers.
De openstaande arbeidersvacatures omvatten bedieners voor heatset/bomer, voormannen voor de snijmachine verzending, tufters en technische profielen.

Wat ons verhaal zo bijzonder maakt, is dat we niet alleen doorgroeimogelijkheden bieden voor onze arbeiders, maar ook kansen creëren voor atypische profielen - mensen die écht voor de job kiezen. Na een positief gesprek krijgen kandidaten bovendien de kans op een rondleiding door het bedrijf, verzorgd door onze hiërarchische lijn. Dit kan snel leiden tot een langdurige tewerkstelling.

Bij Lano zoeken we naar kandidaten met het unieke 'Lano DNA' - gedrevenheid en een oprechte interesse in de job. We verwelkomen daarbij ook graag internationaal talent. Onze voertaal op de werkvloer is Nederlands, maar we bieden ondersteuning aan anderstalige kandidaten, o.a. door het betalen van Nederlandse taalcursussen. Zo willen we investeren in een duurzame langetermijnrelatie met onze medewerkers.

Geïnteresseerd? Solliciteer of meer info via lano@wehavework.be.

Vorig verhaal
Volgend verhaal