Verhalen

5 Voordelen van vriendschappen op het werk

Sociaal contact en vrienden zijn onmisbaar in ons leven. Het liefst hebben we een aantal goede vrienden waar we op kunnen rekenen, ook op het werk bleek uit onderzoek. Weinig mensen vinden vriendschap op de werkvloer onbelangrijk.

We kunnen er niet omheen, je spendeert gemiddeld meer tijd met jouw collega’s dan met je eigen familie en vrienden. Vriendschap op het werk levert je heel wat voordelen op.

Forumjobs Arbeider v m TRANS BG HIRES
  • We’re happy!

Vriendschappen op de werkvloer zorgen ervoor dat je een stuk gelukkiger bent. Zo lach je veel meer op de werkvloer. Het laat je toe wat stoom af te blazen en het ontspant je. Zo blijf je gelukkig en blijft jouw energiepijl een hele dag pieken.

  • Bye Bye stress!

Een tweede voordeel is dat het jouw stressniveau doet dalen. Dat zorgt er ook voor dat het een stuk beter is voor jouw gezondheid én voor je humeur…mooi meegenomen toch?!

  • Motivated

Vriendschappen op het werk zorgt ervoor dat je veel gemotiveerder bent. Uit onderzoek bleek dat je minder snel wil veranderen van job. Bovendien zorgen vriendschappen op het werk ervoor dat je je beter in jouw vel voelt. Daardoor durf je al sneller creatief uitdrukken tegenover jouw collega’s.

  • Cultural fit

Jongeren hechten meer en meer belang aan zich thuis voelen bij hun collega’s en in hun bedrijf. Je gaat sneller op zoek naar een job die past bij jouw eigen waarden en normen. Het liefst wil je jou ook amuseren op de werkvloer.

  • Creative

Als je een goede band of een vriendschapsband hebt met bepaalde collega’s dan communiceer je automatisch op een laagdrempeligere manier dan met andere collega’s. Door de laagdrempelige manier van communiceren is er meer eerlijkheid en openheid in jullie gesprek. Hierdoor krijgt je creativiteit een boost. Het is veel gemakkelijker om ideeën op tafel te gooien als je je goed voelt bij je collega’s. Jullie dagen elkaar uit, stimuleren elkaar en brengen zo het team naar een hoger niveau.