Verhalen

5 tips voor een originele out-of-office

Tussen cocktails met zonnebrillen en je tenen in het zand begraven, is het hoog tijd om die doorsnee out-of-office berichten gedag te zwaaien! Hier zijn onze 5 tips om je collega's en klanten te verrassen met een out-of-office die niet alleen opvalt, maar ook een deuk in hun humeur slaat - op een goede manier natuurlijk!

Jobstudenten 1

1) Voeg een vleugje humor toe
Humor is een geweldige manier om je out-of-office uniek te maken. Deel bijvoorbeeld een grappige anekdote over je vakantieplannen of gebruik een leuke woordspeling die verband houdt met je werk.

2) Handige informatie
Naast het melden van je afwezigheid, kun je ook nuttige informatie toevoegen aan je out-of-office bericht. Bijvoorbeeld, als je een collega hebt die je taken overneemt tijdens je afwezigheid, vermeld dan zijn of haar contactgegevens. Zijn er belangrijke aankondigingen tijdens je afwezigheid? Voeg deze dan ook toe. Op die manier blijf je behulpzaam, zelfs als je er niet bent.

3) Persoonlijke touch
Een out-of-office bericht hoeft niet afstandelijk te zijn. Laat je persoonlijkheid zien door een vleugje authenticiteit toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld iets delen over je interesses of een leuk feitje over jezelf. Zo maak je het bericht een pak persoonlijker.

4) Creatieve onderwerpregels
De onderwerpregel van je out-of-office bericht is het eerste wat mensen zien. Maak er een creatieve zin van die hun aandacht trekt. Een interessante onderwerpregel zorgt ervoor dat je bericht niet over het hoofd wordt gezien tussen de vele e-mails die mensen ontvangen.

5) Een beeld zegt meer dan woorden
Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Overweeg om een leuke afbeelding toe te voegen aan je out-of-office bericht. Dit kan een vakantie gerelateerde foto zijn, een grappige GIF of zelfs een afbeelding die betrekking heeft op je werk. Zorg ervoor dat de afbeelding professioneel blijft.

Ontdek hier een aantal creatieve voorbeelden:

Onderwerp: "Terug naar de toekomst! 🚀"

Bericht: "Welkom in de toekomst! Ik ben momenteel in [bestemming] en zal terugkeren naar het heden op [datum]. In de tussentijd kunnen mijn collega's [naam] en [naam] je met plezier helpen. Laat me je iets vertellen: de koffie is hier nog steeds warm in het jaar 2023! 🕰️☕"

Onderwerp: "I will survive! 🎶"

Bericht: "Hoi daar! Ik ben momenteel aan het 'overleven' op een tropisch eiland tot [datum]. Geen zorgen, ik zal mijn collega [naam] instrueren om je te ondersteunen. Zing gerust met me mee: 'At first, I was afraid, I was petrified...' 🎤😅"

Blog out of office 2

Nu ben je klaar om je collega's en klanten te betoveren met je meesterlijk creatieve out-of-office bericht. Geniet van je vakantie en maak herinneringen waarvan je nog jarenlang kunt genieten! Proost op een geweldige tijd en een heerlijke out-of-office! 🥂

Forumjobs Forumbediendes WHITE BG HIRES